da

Drænmåtter

Geokompositter til dræning & filtrering 

Drænmåtter dræner grundvand selv ved høj belastning

Drænmåtter er geokompositter, som i vid udstrækning anvendes til at opsamle og dræne vand ved jordarbejde og omkring byggekonstruktioner. De består af miljøvenlige materialer: en drænkerne af HDPE og et lag ikke-vævet geotekstil på den ene eller begge sider. De er kendt for deres høje drænkapacitet, styrke og omkostningseffektivitet. 

Kontakt os
René Veggerby Hansen
Michael Nonbo
Download Catalogue

Egenskaber & fordele 

Omkostningseffektivt

Konventionelle, mineralske drænlag er tykke og tunge, fordi de består af grus eller lignende materialer. Drænmåtter er fremstillet af en let drænkerne af HDPE eller PP og geotekstiler og leveres i ruller. Besparelser i transport og arbejdskraft til installation gør dem til en omkostningsbesparende løsning. 

Høj drænkapacitet

Drænmåtter er det mest effektive afvandingssystem til overfladevand. Den høje porestørrelse og lave sammentrykkelighed gør det muligt at aflede store mængder vand ved en væsentlig belastning.  

Styrke og elasticitet

Geotekstilkomponenter smeltes sammen med drænkernen for at give hele strukturen exceptionel styrke. De er forskydningsbestandige og kan modstå høje belastninger. Deres elastiske gendannelsesevne forhindrer deformering og sikrer en uafbrudt vandstrøm. 

Holdbar

Drænmåtter er meget holdbare, og med det rette design er risikoen for tilstopning lav. Materialet er modstandsdygtigt over for temperatur, saltvand og UV-stråling og er ikke modtageligt for almindelige kemikalier i jorden. Drænmåtter kræver ingen vedligeholdelse, hvis de er korrekt udformet, og kan holde i over 100 år. 

Multifunktionelt

Dræning, filtrering, separering og beskyttelse kombineret i ét produkt. Måtterne opsamler væsker og gasser og dræner dem. Filtreringsfunktionen udføres af geotekstillaget af ikke-vævet materiale, som holder jordpartikler tilbage, men lader væsker trænge igennem. Produktet kan også bruges til jordseparering og erosionskontrol. Det anvendes ofte over geomembraner og beskytter dem mod beskadigelse fra opfyldningmaterialet. 

Miljøvenligt

Drænmåtters materialer er giftfri og skader ikke miljøet. Den lave vægt og nemme transport skaber et langt mindre CO2-aftryk sammenlignet med mineralske drænlag. 

Anvendelsesområder
 • Afvanding af landingsbaner, veje og jernbaner, lufthavne 

 • Afvanding af parkeringsområder og oplagringspladser 

 • Dræning af gasudledning og deponier 

 • Dræning af støttemure for broer, vægge 

Request a quote or brochure

  Overvejer du et projekt? 

  Kontakt os

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kontakt os 

  Kontakt din lokale repræsentant! 

  Kontakt os