da

Erosionsmåtter 

Geosyntetiske produkter til erosionskontrol og jordstabilisering 

Erosionsmåtter nedsætter erosion og øger vegetation

Erosionsmåtter måtter er produkter af polymerfiber, som ofte anvendes til at beskytte sårbare skråninger mod erosion og fremme vegetation. Det er en god løsning til jord, som bliver nedbrudt af regn, dræningsvand, vind og bølger. De er fremstillet af vandpermeable, syntetiske materialer som polyethylen eller polypropylen. Måtterne fås også i bionedbrydelige materialer som kokosfibre og strå – de kaldes i så fald for biomåtter.

Kontakt os
René Veggerby Hansen
Michael Nonbo
Download Catalogue

Egenskaber & fordele 

God beskyttelse 

Lokale forstyrrelser af græs og buskes rodsystemer fører ofte til erosion. Erosionsmåtter beskytter bar jord mod dette og sikrer hurtig genetablering af vegetationen. De skaber en stabil overflade, som er meget modstandsdygtig over for erosion forårsaget af vand og vind. 

Høj effektivitet

Når erosionsmåtter installeres, før erosionsprocessen starter, reducerer de mængden af eroderet jord med over 50 % sammenlignet med ubeskyttede skråninger. 

Velegnet til barske forhold

De forstærkede erosionsmåtter gør det muligt at holde på tykke lag overfladejord, selv på meget stejle, ikke vandgennemtrængelige skråninger (for eksempel stabilisering af overfladelag ved opfyldelse og genanvendelse af deponier). 

Nem installation

Lav vægt og nemme at håndtere. Placer erosionsmåtten på jorden i begyndelsen af projektet, og rul den sammen igen, når vegetationen har fået rodfæste og er i vækst. Den kan rulles sammen på én gang eller i sektioner. 

Styrke & holdbarhed

Erosionsmåtter har høj brudstyrke og kan modstå kraftige vandstrømme på op til 4 m/s. Det betyder, at de kan forhindre, at små eller store jordpartikler flytter sig. Erosionsmåtter er fremstillet i slidstærke polymerstrukturer. De er varmebehandlede, hvilket forlænger levetiden og øger modstandsdygtigheden over for vejrbelastning. 

Miljøvenligt

De er genanvendelige og udleder ingen farlige stoffer i det omgivende miljø, så de er giftfri og miljøvenlige. 

Anvendelsesområder
 • Skråninger, der skal dækkes med vegetation 

 • Skråninger ved grøfter og kanaler 

 • Bredder og brinker ved kanaler, damme og kunstige reservoirer samt til dækning af deponier 

 • Beskyttelse mod nedfaldende klipper og sten 

 • Forstærkning af bredder ved floder eller kyster 

 • Beskyttelse mod jordskred og vanderosion, særligt i nærheden af vejanlæg 

Request a quote or brochure

  Overvejer du et projekt? 

  Kontakt os

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kontakt os 

  Kontakt din lokale repræsentant! 

  Kontakt os