da

GCL

Geomembraner til væske & gas 

Bentonitmembraner giver en effektiv forsegling mod vand

Geomembraner eller bentonitmembraner (GCL) er geosyntetiske membraner, som ofte anvendes til forsegling og inddæmning. De består af et nålefiltet geotekstillag og et vævet tekstillag med et lag meget vandtæt natriumbentonit imellem. De er kendt for deres lave permeabilitet, høje ydeevne og evnen til at reparere sig selv.

Kontakt os
René Veggerby Hansen
Michael Nonbo
Download Catalogue

Egenskaber & fordele 

Ekstremt lav permeabilitet

Bentonitmembraner er en effektiv barriere mod væske, damp og gas. Bentonitmembraners permeabilitet er væsentligt lavere end en typisk, komprimeret lermembran. I kombination med geomembraner giver det en praktisk talt uigennemtrængelig løsning.  

Selv-genopretning

Natriumbentonit er et naturligt ler, som nemt binder sig til vand. Det kan svulme op til ti gange den oprindelige volumen. Derved kan materialet selv reparere eventuelle skader og perforeringer og gendanne overlapninger. 

Nem at installere

Installeringen foretages med et løfteåg, hvilket sparer omkostninger til arbejdskraft. Det kræver ikke specialiserede arbejdere at håndtere produktet. Bentonitmembranen kan installeres med almindeligt værktøj ved at følge installationsvejledningen. 

Ensartet ydeevne

I modsætningen til membraner af komprimeret ler nedsættes bentonitmembranens ydeevne ikke på grund af kulde, fugt eller svingende temperaturer. Der opstår hverken revner eller lækage, og eventuelle skader repareres automatisk af opsvulmende natriumbentonit. 

Minimal vedligeholdelse

Bentonitmembraner kræver ikke vedligeholdelse under normale omstændigheder og har en levetid på over 100 år. Hvis du forventer, at de kommer i kontakt med forurenet jord eller vand, bør du overveje at styrke løsningen med geomembraner. 

Omkostningsbesparende og miljøvenlig

Bentonitmembraners CO2-aftryk er langt lavere end for indbyggede lermembraner. Der skal anvendes 150 gange mere komprimeret ler end bentonit til det samme projekt. Transport og installering er mindre ressourcekrævende og mere omkostningseffektivt. 

Anvendelsesområder
 • Kanaler, regnvandsopsamling og vådområder 

 • Grundvandsbeskyttelse

 • Vandtætning af konstruktioner 

 • Sekundær indeslutning 

 • Foring og afretning af deponier 

 • Minedrift

 • Damme 

 • Vandtætning af konstruktioner 

Request a quote or brochure

  Overvejer du et projekt? 

  Kontakt os

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kontakt os 

  Kontakt din lokale repræsentant! 

  Kontakt os