da

Ikke-vævede (nålede) geotekstiler 

Geosyntetiske produkter til jordadskillelse & -filtrering 

Ikke-vævet (nålet) geotekstil adskiller jorden ved en blød undergrund og dræner vand

Ikke-vævet (nålet) geotekstil er geosyntetiske materialer, som ofte anvendes til at adskille, filtrere og beskytte jord. De er kendt for deres høje vandgennemtrængelighed og anvendes ofte ved anlæg af veje og jernbaner, vandkraftprojekter, jordbundsforbedring, skovdrift og landbrug. Disse produkter er fremstillet af polypropylen- eller polyesterfibre, som er nålefiltede og termisk bundne. Ikke-vævet (nålet) geotekstil kan også fremstilles af 100 % bionedbrydelige fibre.

Kontakt os
René Veggerby Hansen
Michael Nonbo
Download Catalogue

Egenskaber & fordele 

Optimal vandpermeabilitet 

Dets høje vandpermeabilitet gør det perfekt til filtrering og dræning. Det forhindrer, at jord blandes med tilstødende materiale, f.eks. dræningsmateriale, samtidig med at vandet kan flyde igennem systemet. 

Omkostningseffektivt

Geotekstiler sparer omkostninger til arbejdskraft og transport, fordi de er meget lette og nemme at placere på stedet. Nålefiltede, nonwoven geotekstiler kan varmebehandles for at forbedre de mekaniske egenskaber og reducere volumen for at opnå bedre transporteffektivitet. 

Robusthed og fleksibilitet

Geotekstiler har høj styrke, så de er meget modstandsdygtige over for installationsskader. Høj elasticitet og tilpasningsevne til overfladen gør dem også nemme at folde og skære på stedet.  

Multifunktionelt

Ikke-vævede (nålede) geotekstiler er glimrende til filtrering, adskillelse og dræning samt beskyttelse. De forhindrer, at jorden blandes, samtidig med at vandet kan flyde, øger jordstyrken og reducerer jordpartiklers bevægelse på grund af erosion. 

Miljøvenligt

Geotekstiler er lette, tynde og forbruger færre ressourcer til installation og transport end grus. De udleder ingen farlige stoffer i det omgivende miljø, så de er giftfri og miljøvenlige. 

Nem planlægning

Nonwoven geotekstiler kræver ingen professionel, teknisk planlægning. De kan anvendes bredt iht. de typiske NorGeoSpec (NGS)- eller Geotextile Robustness Class (GRK)-krav. 

Anvendelsesområder
 • Adskillelse af blød undergrund under veje og jernbaner 

 • Øge konstruktioners stabilitet 

 • Adskille lag af jord eller fyldlag med forskellig kornstørrelser/sorteringsgrader 

 • Beskyttelse af brinker 

 • Konstruktion af reservoirer 

 • Lodrette og vandrette geosyntetiske dræn 

 • Beskyttelse af drænsystemer 

 • Forebyggelse af revner under betonbelægninger 

 • Geomembranbeskyttelse mod installationsskader ved anlæg af deponier, tunneler og vandreservoirer. 

Request a quote or brochure

  Overvejer du et projekt? 

  Kontakt os

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kontakt os 

  Kontakt din lokale repræsentant! 

  Kontakt os